Vurderer du å gå til innkjøp av et massasjebad, er det flere ting du bør tenke på før du handler.

– Det finnes mange leverandører og modeller på det norske markedet, men ikke alle er tilpasset norske forhold, advarer Hans Kristiansen, markedsansvarlig i Enwa Pahlén Svømmebasseng.

Det norske klimaet setter store krav til produkter som skal stå ute hele året. Med temperaturer som svinger fra 30 pluss om sommeren til 30 minus om vinteren, bør du velge et massasjebad som tåler forholdene.

Dyrt å velge billig

– Alle våre modeller er konstruert for å takle det tøffe klimaet vi bor i, forsikrer Kristiansen, og minner om at investeringen i et massasjebad må deles på antall år det brukes.

– Over tid kan det bli dyrt å velge den billigste løsningen. Kvaliteten på badet, tilgangen på deler og service samt god varme og isolasjon vil gi deg en bedre opplevelse og trygghet, sier han.

Her er markedssjefens åtte sjekkpunkter for et godt kjøp:

  1. Sjekk alltid ytelsen på varmeren i massasjebadet. Den må være god nok til å holde varmen i kalde vintermåneder.
  2. Sjekk hvor mye strøm massasjebadet trenger for å kjøre alle funksjoner samtidig. Massasjebadet bør fortsatt varme når alle pumper går.
  3. Sjekk at massasjebadet er godt nok isolert for norske vintre. Alle våre bad har tolags isolasjon og er konstruert for norske forhold.
  4. Når du vurderer ulike bad opp mot hverandre: Sjekk hvor mange jet-pumper de ulike massasjebadene har, og ytelsen på disse.
  5. Sjekk at massasjebadet du vurderer har egen sirkulasjonspumpe.
  6. Sjekk tilgangen på deler til massasjebadet. Det kan være lurt når badet blir eldre.
  7. Sjekk at du har tilgang på servicehjelp når du har behov for det. I Enwa Pahlen Svømmebasseng har vi service-biler på veien – og deler på lageret  – hele året.
  8. Tenk godt gjennom hva slags vannrensing du ønsker i badet. Normalt anbefaler vi klor, men har skjør hud eller hudsykdommer, vil en saltklorinator gjøre vannet mer skånsomt.

Dropp lyd og bilde

Noen ønsker seg også lyd og bilde i massasjebadet. Den gode musikken eller fotballkampen på tv er fristende tilskudd til opplevelsen.

– Noen tilbyr høyttalere og skjermer i sine bad. Vi gjør ikke det, og det er helt bevisst, forklarer Kristiansen.

– Ønsker du god lyd og holdbar kvalitet, finner du mye bedre løsninger hos en hi-fi-ekspert. Om fem år, når badet er like fint og stereoanlegget er ødelagt, vil du neppe at høyttalerne skal være integrert i massasjebadet ditt.

– Kvalitet på lyd og bilde utvikler seg så fort at integrerte løsninger vil være utdatert mange år før massasjebadet, sier Hans Kristiansen.