Mai er en hektisk måned på hovedkontoret i Skien. Som leverandør av svømmebasseng og utstyr er de ansatte i Enwa Pahlén vant til å ha mye og gjøre. Men denne våren har vært spesiell.

– Utfordringen er at det skjer mye på kort tid. I løpet av få uker skal vi befare, prise, selge og utføre jobben, men vi klager ikke. Det er hyggelig med stor pågang, sier salgssjef Rune Rekvik.

For korona-situasjonen og de påfølgende reisebegrensningene har endret prioriteringen i mange hjem. Og spørsmålene til salgssjefen er mange.

Hva koster et svømmebasseng?

– Det er mange faktorer som avgjør det. I nettbutikken vår finner du flere priseksempler på ulike bassenger med tilhørende teknikkpakker. I tillegg kommer selve grunnarbeidet med graving, støping og muring. Noen gjør dette selv, andre kjøper tjenesten av en entreprenør. Er tomta lett å komme til? Skal det bygges på fjellgrunn? Må massene transporteres vekk? Det er mange spørsmål, og vi hjelper gjerne kundene på vei.

Må bassenget være firkantet?

– Nei. Et støpt basseng kan i prinsippet utformes som man vil mens glassfiberbasseng kommer i faste, rektangulære størrelser. Et godt tips er å ta kontakt med oss så tidlig som mulig. Da kan vi luke ut ting som kan være fordyrende. Kanskje tenker man seg en S-sving eller en oval bue som er pen å se på. Men hvordan skal bassenget dekkes til? Er det bedre med et firkantet basseng og motorisert sikkerhetstrekk? Ofte er det ting ikke kundene selv har tenkt på.

Hvor på tomta bør bassenget ligge?

– Velg et sted med gode solforhold slik at bassenget får så mye naturlig oppvarming som mulig. I tillegg bør du se for deg hvor dere vil sitte. God planlegging legger grunnlaget for en vellykket løsning.

Hvor stort basseng er det vanlig å bygge?

– Snittbassenget er 4 x 8 meter med 1,5 meters dybde. Vår anbefaling er at vannet rekker den korteste voksenpersonen i huset til skuldrene. Halvannen meter er ofte en god løsning. Da kan du både svømme, stupe og ha aktiv vannlek i bassenget. Noen ønsker variabel dybde, og det er selvsagt mulig. Sjelden leverer vi bassenger mindre enn 3 x 6 meter, og det største var 6 x 15 meter, men oppover finnes det knapt grenser.

Må jeg påregne mye vedlikehold?

– Et svømmebasseng i egen hage er en investering som skal holde i mange år. Alle våre bassenger leveres med garantier om lang levetid, men det fordrer et riktig grunnarbeid og god vannkvalitet. Du bør vie bassenget ditt én time i uka. I tillegg må du vaske det ned om høsten og opp igjen på våren. Det er som å ha campingvogn eller båt. Et godt vedlikehold gir deg mye varig glede.


DRØMMER DU OM BASSENG?