– Vi ønsket oss en varmepumpe med styring direkte fra app på mobilen. Uansett hvor jeg befinner meg, kan jeg nå skru varmen av og på, stille inn ønsket vanntemperatur og sjekke ulike parametere, forklarer Rune Lindseth.

Med en sønn i huset og et nytt barn på vei, nyter den unge familien sommerdagene hjemme på Jessheim. Bassenget bygde de i 2015.

– Jeg har vokst opp med basseng hjemme, og vi gleder oss hver dag over mulighetene det gir. Jeg pratet med flere leverandører før vi bestemte oss for en løsning. Det gjelder å være nøye. Det er viktig med kvalitet og god service, sier han.

Hos Enwa Pahlén fant Jessheim-familien det de var ute etter.

Høy varmeeffekt

– Vi ville bytte ut den varmepumpen vi hadde, og får nå forlenget sesongen i begge ender da Pahléns varmepumper har høy varmeeffekt selv ved lave temperaturer, også når de går over på den blå siden av gradestokken, forteller Lindseth.

Montør Harry Bjåland forklarer at Pahléns pumper går helt ned til sju minusgrader, mens mange «sommerpumper» kun går fra 8-12 plussgrader og oppover.

Lydnivået på Pahléns varmepumper er også eksepsjonelt lavt sammenliknet med konkurrentene.

– Sammenliknet med pumpen vi byttet ut, er Pahlén-pumpen i en helt annen liga når det gjelder lyd. Den er så å si lydløs, bekrefter eieren.

De inverterstyrte bassengvarmepumpene Calidi XP & Calidi VP tilbyr spydspissteknologi for en effektiv og driftsøkonomisk oppvarming, og tilpasser varmepumpens kapasitet etter behovet i bassenget.

 – Teknikken er overlegen i forhold til Lindseths tidligere pumpe med standard on/off-funksjon, sier Harry Bjåland.

 – Med intelligent styring leverer Calidi-modellene alltid perfekt bassengtemperatur med veldig lavt energiforbruk og lydnivå.

Etter monteringen kan familien på Jessheim nå enkelt stille inn ønsket bassengtemperatur, lese av aktuell driftstatus og temperatur i kontrollpanelet, og styre det hele trådløst med en egen app (iPhone/Android).

Økonomisk og stillegående

– Teknologien utvikler seg hele tida, og telefonstyringen var viktig for oss. At den i tillegg er mer driftsøkonomisk, stillegående og har stor effekt, gjorde valget enkelt, sier Rune Lindseth.

I motsetning til mange produsenter måler Pahlén varmepumpenes effekt ved 15 grader i luft og 26 grader i vannet, som er en normal norsk sommer. Tester gjennomføres også ved 26 grader i luft og 26 grader i vannet. Målingene viser at Pahléns varmepumper har en høy effekt også ved tøffere forhold.

– Erfaringen er at lønner seg å investere i god kvalitet, poengterer Rune Lindseth.

Det gjelder ikke bare produktet, men også i valg av leverandør. Familien skal leve med bassenget i mange år.

– En solid og seriøs leverandør gir deg den tryggheten, tilgjengeligheten og sikkerheten du trenger. De har kunnskap og kompetanse når du trenger det. De har tilgang på deler og kjemikalier, alt du trenger om noe skulle skje.

Med «hjemmesommer» i vente, ser familien fram til lange, lyse sommerdager på Jessheim. Bassenget er blitt samlingspunktet de håpet på. Spesielt populært hos husets minstemann, som snart blir storebror.

– Han vil jo ikke ut, han vil bare bade, ler Rune Lindseth, og runder av med sine tre beste råd til bassengkjøpere.

– Velg en solid leverandør. Gjør det enklest mulig for deg selv, med automatikk som letter vedlikeholdet. Og kjøp en god varmekilde som gjør at du ikke trenger å vente, men kan hoppe rett uti når været først er bra.


MER INFORMASJON