Synes du det er vanskelig å vite hva du skal passe på når du drifter bassenget ditt? Her får du noen tips på veien. Her kan du legge inn målingene dine på nett og få hjelp til hva og hvor mye du skal tilsette av kjemikalier.

Kalkulator for vannmåling av basseng

I vår kalkulator på nett kan du legge inn verdiene du får ved måling av vannkvaliteten. Da vil du få nøyaktig hva du skal tilsette vannet ditt, for å få riktig verdier. Dette verktøyet er veldig kjekt og du lærer fort hvordan du skal holde vannet frisk og rent.

Invester i ordentlig måleutstyr

Når du har et basseng anbefaler vi deg å investere i et ordentlig måleapparat. Det er både gøy og enkelt. F.eks Pool Lab 2.0, måler alt du trenger til bassenget. Den gir en digital måling av pH, Klor, Alkalinitet, Cyanursyre, Aktivt oksygen, Bromine, Chlordioxid, Ozon og Hydrogenperoxid, med 6 direkteknapper for måling. Enkelt og trygt. Om du bruker såkalte “stiks” eller “strips” vil disse kun gi deg en ca-måling. Det vil også være en fare for at stripsene har startet å reagere i boksen allerede før vannmåling. Derfor anbefaler vi deg et skikkelig verktøy til denne jobben. Da blir du en proff “poolboy” på 1-2-3!

Sjekk alkaniteten først!

Det kan variere hvor høy alkaniteten i vannet er ved oppfylling av bassenget. Sjekk alltid denne først. Om alkaniteten er for lav vil de andre kjemikaliene du tilsetter i bassenget ikke gjøre jobben sin. Det er en kjent utfordring om man ikke klarer å finne ut av hvorfor man ikke får ønsket kvalitet på vannet. Alkaniteten skal ligge på mellom 80 og 120. Om den ligger under dette tilsetter du Saniklar Alka Pluss etter anvisning fra kalkulatoren for vannmåling. Nå denne er justert, kan du justere pH og klornivå. Juster alltid pH’en før klor.

Hold bassenget og vannlinjen ren

Det er noen enkle grep du skal gjøre for å holde bassenget fritt for smuss og bøss, samt holde vannlinjen ren og pen. En skikkelig vaskerobot som tar både vegger og vannlinje er absolutt å anbefale, og gjør rengjøringen til en fryd. Den samme jobben kan du selvfølgelig gjøre manuellt og med en PoolBlaster Max. PoolBlasteren er også et godt supplement til vaskeroboten, og er effektiv og lett å bruke i trapper etc. Om vannlinjen blir tilgriset med fett fra solkrem, bodylotion eller sminke etc er Melaminsvampene et veldig godt tips for å rengjøre uten vaskemidler. Aldri prøv melaminsvamp? – Prøv og du vil bli overrasket over resultatet! Det er ikke uten grunn at mange kaller det “Magic-svamp”.

Få levert rett hjem!

Sørg for at du til enhver tid har midlene du trenger tilgjengelig. Alt du trenger finner du i nettbutikken vår. Bestill når du ser det nærmer seg tomt, så får du levert rett hjem.

Dusj før bading

Visste du at du forurenser bassenget 200 ganger mer om du ikke har dusjet før bading?